Apologetică, pur şi simplu

de Alister E. McGrath

Cod produs:
APSAM01
An apariţie carte:
2012
Număr de pagini:
200
Formatul cărţii:
160 x 230 mm
ISBN:
978-606-92467-1-9
30 LEI
DESCRIERE

De-a lungul istoriei, s-au ridicat mari apărători ai credinței. Însă, odată cu apariția noilor provocări impuse de ateismul științific, se simte nevoia unei abordări proaspete și flexibile a apologeticii. Apologetică, pur și simplu nu ne oferă detalii pentru fiecare aspect apologetic, cu ajutorul cărora să câștigăm toate dezbaterile, ci ne învață o metodă atrăgătoare atât la nivelul minții, cât și la cel al inimii și al imaginației.
După ce analizează bazele biblice și utilizarea apologeticii de-a lungul istoriei, McGrath ne oferă diferite abordări, prin care să ne împărtășim credința cu alții. El subliniază diferiți factori care dovedesc validitatea credinței, cum ar fi sentimentul interior profund al tânjirii după dreptate, modul în care apreciem frumusețea, ordinea pe care o percepem în lumea care ne înconjoară și multe altele. El ne arată, de asemenea, faptul că sunt multe modalități corecte prin care să ne prezentăm credința – cum ar fi explicația, argumentarea, povestirile, imaginația, – ajutându-ne să hotărâm care dintre acestea corespunde cel mai bine personalității și publicului nostru.
„Apologetica nu trebuie percepută ca o reacție defensivă și ostilă la adresa lumii, spune McGrath, ci mai degrabă ca o ocazie binevenită de a prezenta, a celebra și a expune cufărul de comori al credinței creștine.” Dacă dorești să-ți promovezi credința în fața celor din afara bisericii, Apologetică, pur și simplu te va învăța cum să faci acest lucru cu blândețe și eficiență.

DE LA ACELASI AUTOR

Marele mister

de Alister E. McGrath

C. S. Lewis – O viață

de Alister E. McGrath