Biserica Verticală

de James MacDonald

Cod produs:
BVJM01
An apariţie carte:
2014
Număr de pagini:
288
Formatul cărţii:
160 x 230 mm
ISBN:
978-606-92467-7-1
35 LEI
DESCRIERE

Un apel de urgenţă şi îmi părăsesc grăbit tihna şi merg în comunitatea cufundată în întuneric, unde poliţia a solicitat un capelan. Ajung acolo în câteva minute şi găsesc o familie distrusă de durere, după ce tocmai l‑au găsit pe fiul lor spânzurat în garaj. Într‑un moment de durere nepotolită, el s‑a aruncat de pe scară în eternitate. Şi nu voi uita niciodată privirea din ochii lor când i‑am întrebat de ce cred că el nu a căutat o biserică. „De ce ar fi făcut‑o?”

În cealaltă parte a oraşului, lacrimile inundă masa din bucătăria mea, în timp ce un oaspete din afara oraşului simte povara infidelităţii lui, cuprins de disperare că sufletul său înfometat nu îşi găseşte refugiul şi că a fost nevoit să călătorească cu avionul pentru a simţi părtăşie.
„A încercat biserica ta să te ajute?” Iar omul mărturiseşte că nu a mai fost de ani de zile la biserică.

O biserică plină de… lupte interioare, bârfă, inimi frânte, frustrare.

Cu toate că există excepţii, realitatea este că biserica de azi dezamăgeşte vieţi la rând. Fiind undeva între patetic de previzibilă şi ruşinos de distractivă, cu un sentimentalism trist şi rareori autentică, biserica a ajuns în cea mai rea stare … neevlavioasă.

Dacă vrei să-L experimentezi pe Dumnezeu aşa ca niciodată până acum şi să vezi tu însuţi Mâna Lui la lucru, dacă vrei să te trezeşti, iar primul tău gând să fie: „Slavă Domnului că este duminică”, dacă eşti gata să-ţi simţi inima bătând mai tare când te îndrepţi spre locul tău de închinare … atunci devorează şi digeră lecţiile din Biserica Verticală.